Senior CAD Engineer / CAD Verantwoordelijke

Ingenieursbureau BT Geoconsult

Wij geven hoogstaand specialistisch technisch advies op het gebied van geotechniek, constructies en geohydrologie. Onze projecten bestaan voornamelijk uit; ontwerpen, rekenen en tekenen. Het tekenwerk is een belangrijk deel van wat we doen en de output het ontwerp en rekenproces. Dit is ook het product wat klanten het meest aanspreekt en waar duidelijk wordt of een ontwerp uitvoeringstechnisch haalbaar is.. Met betrekking tot het tekenwerk is er duidelijk groeipotentieel geïdentificeerd.

Onze klanten zijn vooraanstaande aannemers, gemeenten, (semi) overheidsinstellingen en nutsbedrijven, die met dit advies in de praktijk aan de slag gaan. Het werk kenmerkt zich door een grote diversiteit aan zichtbare projecten waarbij met regelmaat snel gehandeld moet worden om aan de klantwens te kunnen voldoen.

We zijn een platte organisatie, het team is jong, gedreven en heeft excelleren in het vak hoog in het vaandel staan.

 

Profiel

Wij zoeken een nieuwe collega die, met onze CAD-engineers, ons tekenwerk verder wil professionaliseren. Iemand die blij wordt van technisch tekenen, die gedreven is om vakmanschap aan de klant af te leveren en die gespitst is op innovatie. Iemand die nauwkeurig luistert naar de behoefte van de klant en daar op inspeelt. Iemand die goed overzicht houdt over en handelt naar de prioriteiten van de verschillende projecten.

De inschatting is dat jouw werk voor 50% bestaat uit zelf tekenen en de andere helft bestaat uit:

  • het begeleiden van andere tekenaars, herkennen van hun kwaliteiten en die verder ontwikkelen;
  • het ontwikkelen en beheren van de CAD bibliotheek ten behoeve van kwaliteit, eenheid en effectiviteit;
  • Interactie met engineers om tot effectief hoogstaand advies te komen en verbeteringen te realiseren;
  • Het maken en beheren van de planningen aangaande het tekenwerk;
  • Verantwoordelijke aangaande het tekenwerk, herkennen van opkomende ontwikkelingen en afwegingen maken ten behoeve van nut en noodzaak voor ons werk;
  • Het ontwikkelen van de tekenafdeling.

Eisen

  • HBO werk- en denkniveau op het gebied van Werktuigbouw, Civiele techniek en/of Bouwkunde
  • Aantoonbaar een goede tekenaar voor zowel 2D als 3D tekenwerk
  • Aantoonbaar gericht op groei, ontwikkeling en continue verbeteren
  • Aantoonbare sociale vaardigheden

Wat we bieden

Naast een marktconform salaris bieden wij een fijne werkomgeving, leuke collega’s en veel ruimte voor eigen inbreng en ontwikkeling, zowel vakinhoudelijk als persoonlijk.

Een casestudy kan onderdeel zijn van het selectieproces.

Herken je jouzelf in bovenstaand profiel, dan ontvangen we graag jouw motivatie en CV. Daarbij zouden we het op prijs stellen als je een portfolio van jouw tekenwerk kan bijvoegen. Je kan deze richten aan Jaap Joosse.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature is niet gewenst