Voorstellen Donald Hazizaj

22 januari 2021

Mijn naam is Donald Hazizaj en ik ben een 26-jarige Albanees-Italiaanse jongen die is gestart met werken voor BT Geoconsult als een BIM Expert.

Na het behalen van een dubbele Master in Building Engineering en Architecture aan de Universiteit van Padua (één van de belangrijkste universiteiten in Italië) ben ik, gedreven door een grote drang om nieuwe uitdagingen aan te gaan en nieuwe talen te leren, naar Barcelona verhuisd, waar ik ongeveer anderhalf jaar heb gewerkt als BIM Architect. Vervolgens ben ik naar Nederland verhuisd en ben ik aan de slag gegaan als BIM Engineer met een focus op parametrisch ontwerp van complexe stalen en betonnen constructies.

Sinds ik werk met Building Information Modeling technieken, heb ik kunnen leren wat de verschillende mogelijkheden zijn die dit type methodes en platformen bieden. Daarom heb ik besloten een professioneel en zeer gespecialiseerd profiel op te bouwen, gericht op het managen van meerdimensionale modellen en parametrisch ontwerp.

Parametrisch ontwerp is een proces waarin een ontwerp automatisch wordt gegenereerd, gebaseerd op de relevante parameters, de relaties tussen de parameters en de eisen die zijn vastgesteld voor het desbetreffende project. Het interessante hier is het woord “automatisch”. Door slim gebruik maken van de software kan een computer een groot aantal variaties doorrekenen en vervolgens een optimaal ontwerp kiezen op basis van de eisen.

Mijn ervaring ga ik bij BT Geoconsult inzetten standaardisatie op te starten en te bevorderen (daar waar mogelijk) in Revit en in specifieke projecten zoals voor windturbinepoeren. Met BT Geoconsult ontwikkelen we een parametrisch ontwerp methode om ontwerpen van windturbinefunderingen automatisch te genereren. De voordelen van deze methode is dat het minder tijd en geld kost omdat een groot aantal variaties kunnen worden doorgerekend in een korte tijd en de kwaliteit van de verschillende ontwerpen constant is door een grote reductie van mogelijke menselijke fouten.

In mijn privéleven vind ik het leuk om mijn tijd door te brengen met avontuurlijke reizen, wandelen, foto’s nemen met “mijn wederhelft” (mijn Nikon camera…), voetbal spelen en tijd doorbrengen met vrienden.