Kademuur Australië haven te Amsterdam

23 mei 2022

In het havengebied in Amsterdam (Port of Amsterdam) is onze klant in opdracht van het Havenbedrijf Amsterdam N.V. druk bezig met de aanleg van een kadeconstructie in de noordoever van de Australië haven. De kade heeft een lengte van ruim 400 m en een kerende hoogte van ruim 14 m en is bedoeld voor het afmeren van zeeschepen en binnenvaartschepen.

Op basis van de eisen uit het RAW-bestek en het definitief ontwerp (DO) is door BT Geoconsult BV het uitvoering-gereed ontwerp (UO) uitgewerkt. De kadeconstructie is een verankerde combi-wand met betonnen deksloof. Door BT Geoconsult BV zijn de UO-tekeningen van de kade inclusief detail uitwerking van de stalen en betonnen onderdelen opgesteld. Op het moment van schrijven is de aannemer bezig met het aanbrengen van de betonnen deksloof welke 40 cm onder water komt. Hier zullen kunststof wrijfschorten, drenkelingentrappen en bolders aan bevestigd worden.

Onze engineers bezoeken de projectlocatie regelmatig gedurende de uitvoering van het werk. Door in verschillende fasen een bezoek te brengen,kunnen ze de praktische kant van het werk ervaren en directe feedback vanuit de uitvoering krijgen.