Opening windpark Autena

8 mei 2018

Naast knooppunt Everdingen aan de A27 bij Vianen is windpark Autena gerealiseerd. Het park bestaat uit drie windturbines. Twee windturbines leveren stroom aan Royal Schiphol Group (Luchthaven Schiphol en Eindhoven Airport). Royal Schiphol Group is vanaf 1 januari volledig over op Nederlandse windenergie. De eerste twee jaar is de elektriciteit nog afkomstig van bestaande windparken, vanaf 2020 wordt alleen nog vanuit nieuwe windparken geleverd. Windpark Autena is het eerste nieuwe park dat de stroom levert.

Kinderen van twee basisscholen uit Vianen hebben namen bedacht voor de windturbines; WTG 1 heet Flying Electric en WTG 2 heet Green Tower.

BTG heeft voor dit windpark in opdracht van Eneco het ontwerp (tekeningen en berekeningen) gemaakt van de onderhoudsweg (parkweg), tijdelijke bouwweg Breede Sticht inclusief kruisingen met watergangen (duikers, beschoeiingen), bemalingsadvies ontgraving turbinefundering en de funderingen van de kraanopstelplaatsen. Daarnaast is BTG betrokken geweest bij de voorbereiding van de aanbestedingsdocumenten en het organiseren van de aanbesteding.