Geotechnisch advies op maat
voor infra, waterbouw, kabels & leidingen en energie & wind
Specialist in praktijk
Nieuws

Voorstellen Tijmen Hilgersom

21 augustus 2023

Ik ben Tijmen (28) en ben in april bij BT Geoconsult gestart met mijn eerste echte baan en ben dus inmiddels al zo’n vier maanden met veel plezier werkzaam voor BTG. In maart ben ik afgestudeerd van de masterstudie Hydraulic Engineering aan de TU Delft. Hoewel ik een vrij brede interesse heb is de studiekeuze voor Civiele Techniek en later voor Hydraulic Engineering nooit lastig geweest.

Mijn afstudeeronderzoek heb ik bij Deltares uitgevoerd, waar ik model onderzoek deed naar een “building with nature solution” tegen te hoge troebelheid in de Eems Dollard. Het doel was om zo efficiënt mogelijk sediment te onttrekken uit een hoog troebel estuarium en tegelijkertijd nieuwe natuur- en landbouwwaarden te creëren in de polder. Hierbij heb ik ervaring opgedaan in het werken met 2D en 3D numerieke rekenmodellen, en daarnaast geleerd hoe een dergelijk onderzoek aangepakt moet worden.

Tijdens mijn studie heb ik naast de waterbouw-vakken ook een aantal geotechnische vakken gevolgd. Ik realiseerde me bij hoeveel verschillende soorten projecten dit een belangrijk aspect is.

Tijmen HilgersomBinnen BTG hoop ik mij verder te ontwikkelen in de geotechniek en de waterbouw. Met name projecten waar dit beide van belang is hebben mijn interesse, maar ik kijk er ook naar uit om diverse andere projecten aan te pakken.

Tijmen Hilgersom
Geotechnisch ingenieur