Over ons

BT Geoconsult is een onafhankelijk geotechnisch ingenieursbureau met een breed expertisegebied. Er is bewust gekozen als bureau expertise te hebben over de gehele breedte van het geotechnisch vakgebied om de opdrachtgever verder te kunnen assisteren dan alleen het aanleveren van een rapportage. Hiertoe hebben wij naast geotechnisch adviseurs ook vakmensen op het gebied van project management, toezicht en vergunningen in dienst. Hierdoor kunnen wij onze opdrachtgevers in alle fasen van het project bijstaan.

Wij bestaan sinds 1997 en zijn ontstaan uit het Adviesbureau J. de Koster, dat relaties had met o.a. makelaars en assurantiën, assuradeuren, aannemers, nutsbedrijven, projectontwikkelaars en overheidsinstellingen. De heer J. de Koster Sr. Is jarenlang als adviseur betrokken geweest bij vele grote projecten in Nederland.

Op 1 januari 1998 heeft J. de Koster Sr. de zaak overgedragen aan zijn zoon J. de Koster Jr. en Gerbrand van Brussel M.Sc. Vanaf dit moment werd gewerkt onder  de naam van Ingenieursbureau De Koster & Van Brussel. Op 1 mei 1999 trad de heer ir. H.E.M. Temmink als partner toe tot het ingenieursbureau.

In 2000 besloot de heer J. de Koster onder zijn eigen naam verder te gaan en hiermee het ingenieursbureau te verlaten. In verband hiermee is de naam per 1 oktober 2000 gewijzigd in Ingenieursbureau BT Geoconsult B.V.
Op 15 april 2007 heeft de heer H.E.M. Temmink afscheid genomen als directeur van BT Geoconsult om zich bezig te houden met andere advieszaken binnen aangrenzende vakgebieden.

Op 1 januari 2008 is ir. J.F. Joosse aangetreden als partner bij BT Geoconsult, waarbij hij de verantwoordelijkheid draagt voor de technische gang van zaken en de heer van Brussel financieel directeur is. Tussen 2008 en heden is BT Geoconsult gegroeid van een klein ingenieursbureau met ongeveer vijf medewerkers naar een breder opererend ingenieursbureau met 28 vaste medewerkers. Naast de vaste medewerkers zijn er meerdere werkstudenten en afstudeerders werkzaam bij BT Geoconsult.