Over ons

BT Geoconsult is een onafhankelijk geotechnisch ingenieursbureau met een breed expertisegebied: variërend van zettingsanalyses tot waterbouwkundige vraagstukken, leidingsterkteberekeningen en het adviseren in grondkerende constructies. Tevens zijn we sinds 2014 steeds meer betrokken geraakt bij het ontwerpen en begeleiden van aanbestedingen en uitvoering bij de civiele werken van windturbineparken.

Als specialist in de praktijk wil BT Geoconsult de brug zijn tussen state-of-the-art kennis en de toepassing in de praktijk. Daarom is er bewust voor gekozen expertise te hebben over de breedte van het geotechnisch vakgebied en tevens een aantal dicht op de geotechniek gelegen onderwerpen. Op deze manier kunnen wij onze opdrachtgever verder assisteren dan enkel het focussen op 1 detail. Naast geotechnisch adviseurs hebben wij daarom ook vakmensen op het gebied van project management, informatiemanagement, toezicht en vergunningen en constructies in dienst. Ook werken er tekenaars bij ons, zowel om rapportages te kunnen ondersteunen met tekeningen als voor het voor onze adviseurs inzichtelijk maken van de gegevens en ontwerpen. Hierdoor kunnen wij onze opdrachtgevers in alle fasen van het project bijstaan. 

Belangrijk aspect van ons advies werk vinden wij het meedenken met de opdrachtgever in bijvoorbeeld te kiezen materialen, concreter maken van de vraag of prioriteren van werkzaamheden, om zo daadwerkelijk van extra waarde te kunnen zijn.

Tussen 2008 en heden is BT Geoconsult gegroeid van een klein ingenieursbureau met ongeveer vijf medewerkers naar een breder opererend ingenieursbureau met 34 vaste medewerkers. Naast de vaste medewerkers zijn er meerdere werkstudenten en afstudeerders werkzaam bij BT Geoconsult. Opvallend is dat het team een jong team is. Desondanks zijn er al enkele medewerkers hun 10 en 20 jarig jubileum gepasseerd. Deze ervaren krachten brengen hun expertise over op de jongere collega’s, maar tevens zijn er een aantal vaste senior adviseurs die tevens hun praktijkkennis en expertise aan het team overdragen en ondersteunen waar nodig.

Vanwege de groei in het aantal medewerkers is BT Geoconsult begin 2019 verhuisd naar een nieuwe locatie in het Castellum, goed bereikbaar langs de A4 in Den Haag.