RWG terminal Tweede Maasvlakte operationeel

23 november 2015

In opdracht van Havenbedrijf Rotterdam is de Rotterdamse haven ten westen van de Maasvlakte uitgebreid met circa 2000 hectare. Daarvoor is zand opgespoten van zandwingebieden uit de Noordzee. Bavo Gateway-wegen V.O.F. heeft opdracht gekregen voor de inrichting de RWG-terminal. Hieronder valt ook de aanleg van de riolering van het bedrijventerrein.

Uit uitgevoerde analyses door Bavo Gateway-wegen V.O.F. blijkt dat binnen het projectgebied de verdichtingsgraad van het opgespoten zand sterk varieert. Om de riolering onder natuurlijk verhang aan te kunnen leggen, is het noodzakelijk dat de ondergrond zettingsarm is. Daarvoor moet de verdichtingsgraad voldoende hoog zijn.

BT Geoconsult B.V.  heeft van Bavo Gateway-wegen V.O.F. opdracht gekregen om de verdichtingsgraad te onderzoeken, deze te beoordelen en een prognose op te stellen.

Onlangs is de terminal in gebruik genomen en is deze 24/7 operationeel. Ook rijden sinds kort de eerste commerciële treinen, waarmee een volgende mijlpaal is bereikt in het opstarten van de meest geavanceerde en geautomatiseerde containerterminal ter wereld.

Meer informatie over de terminal.